15 Kasım 2016 Salı

Manavgat Şelalesi nasıl gidilir?

Manavgat’a gelip te Manavgat Şelalesi’ni görmeden gitmek olmaz. Birçok turist ise sırf Manavgat Şelalesi’ni görmek için Manavgat’a gelmektedir.

Yeşilçam filmlerinde, reklamlarda ve çok sayıda medya projesine ev sahipliği yapan Manavgat Şelalesi Manavgat’ın dünyaca ün yapmış doğa harikası bir yer. Yolu Manavgat’a düşen herkesin mutlaka uğradığı Manavgat Şelalesi tam bir doğal fotoğraf stüdyosu niteliğinde. Arkanıza Manavgat Şelalesi’ni alıp çektiğiniz fotoğraflar profesyonel bir fotoğrafçının objektifinden çıkmış gibi mükemmel bir görsel şölen sunuyor. Peki anlatmakla bitiremediğimiz Manavgat Şelalesi’ne nasıl gidilir? Bu yazımızda sizi Manavgat Şelalesi’ne götürecek en kestireme yolları tarif edeceğiz.

MANAVGAT ŞELALESİ MANAVGAT MERKEZE ÇOK YAKIN

Eğer Antalya’dan geliyorsanız, D400 karayolundan direk Manavgat Şelalesi’ne yolculuk 77,7 kilometredir. Toplamda 1 saat 7 dakikalık bir yolculuk sonunda Manavgat Şelalesi’ne varabilirsiniz. Antalya’dan Manavgat’a iki farklı yoldan girebilirsiniz.

MİGROS KAVŞAĞI’NDAN MANAVGAT ŞELALESİ’NE GİRİŞ
>
Antalya’dan Manavgat’a girdikten sonra kent merkezine giriş iki farklı şekilde gerçekleşiyor. Birincisi Migros Kavşağı’ndan giriş. Antalya-Manavgat Karayolunun Migros kavşağından sola dönerek Çakal Deresi’nden geçip oradan şehir merkezine doğru ilerleyerek Manavgat Şelalesine gitmek mümkün. Çakal Deresi kavşağından Manavgat Şelalesi’ne kadar olan yolun mesafesi 5,6 kilometredir. Bu yolculuğun süresi ise 12 dakikadır. Çakal deresinden Kent merkezine giriş yaptıktan sonra Hasan Fehmi Boztepe Caddesi ve Antalya Caddesinden hiçbir yere sapmadan Türkbeleni Yapay Şelale kavşağına kadar geliyoruz. 3 tane trafik ışıklarını geçtikten sonra 4’üncü trafik ışıklarından sola doğru hastane caddesine giriş yapıyoruz. Türkbeleni Yapay Şelale kavşağından Manavgat Şelalesi’ne kadar olan yolun mesafesi ise 4 kilometredir. Yolculuk Süresi ise 10 dakikadır.

HASTANE CADDESİ’NDEN MANAVGAT ŞELALESİ’NE
a>
Türkbeleni Yapay Şelale Kavşağından Hastane Caddesine giriş yaptıktan sonra yine hiçbir yere sapmadan caddeyi direk takip ediyoruz. İki tane trafik ışıklarını geçtikten sonra yolumuza ara vermeden ve hiçbir şekilde sağa sola dönmeden caddeyi takip ediyoruz. Küçük bir köprüden geçtikten sonra Manavgat Şelalesi sağ tarafımızda beliriyor. Manavgat Şelalesi etrafından benzin istasyonu, marketler, piknik alanları, restoran ve kafeler mevcut. Bu bölgede her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

D400’DEN MANAVGAT ŞELALESİ’NE GİDİŞ
Manavgat Şelalesi’ne gitmek için ikinci bir yol ise D400 karayolu üzerinden gerçekleşiyor. Manavgat Kent Merkezine girmek için tercih ettiğimiz Migros Kavşağı’nda bu kez sola doğru değil de D400 Karayolu üzerinden Alanya istikametine doğru ilerliyoruz. 1. Trafik ışıklarının olduğu yerden halk dilinde Total Kavşağından direk ilerliyoruz. 2. Trafik ışıklarının olduğu hal dilinde Otogar Kavşağını da direk geçerek 3. Trafik ışıklarının yani Demokrasi Kavşağı’ndaki göbekten sola doğru dönüş yaparak kent merkezine giriş yapıyoruz. Kent merkezine giriş yaptıktan sonra Demokrasi bulvarını direk olarak hiçbir yere sapmadan doğru devam ediyoruz. 2 tane trafik ışıklarını geçtikten sonra 2. Trafik ışıklarından Türkbeleni Yapay Şelale Kavşağından Sola doğru yani hastane caddesine doğru ilerliyoruz. Yolun bundan sonraki tarifi ise Hastane Caddesi’nden Manavgat Şelalesi’ne gidişin aynısı.
 MİNİBÜS İLE MANAVGAT ŞELALESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Eğer özel aracınız yok ise ve Antalya’dan Manavgat Otogarına gelmiş iseniz Manavgat Şelalesi’ne nasıl gidilir diye düşünüyorsanız işiniz hiç te o kadar zor değil. Manavgat Otogarı’nın hemen önünden kalkan Şehiriçi Minibüsleriyle Şehir Merkezine 2 TL karşılığında 5 dk içerisinde Manavgat Türkbeleni Yapay Şelale kavşağına gelirsiniz. Buradan Hastane Caddesine geçerek Manavgat Şelalesi Minibüslerine yine 2 TL karşılığında binerek 10 dakikalık bir yolculuk sonunda Manavgat Şelalesine gelmiş olursunuz. Manavgat Şelalesi gezisi sonunda Şelalenin önünden kalkan minibüslere binerek Manavgat Kent merkezine ulaşmanız mümkün. 

Yer: Manavgat, 07600 Manavgat/Antalya, Türkiye

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.